Siirry suoraan sisältöön

Studio Mia C

Pintojen päivitys omakotitaloon

Sain kesällä 2019 suunnittelupyynnön: perhe oli ostanut 2000-luvulla rakennetun omakotitalon, jonka seinäpinnat pitäisi päivittää. Toiveena oli enemmän valoisuutta, vaaleutta sekä heidän omaa tyyliään.

Kun vierailin talolla, se oli vielä tyhjillään ja näin tilan potentiaalin hyvin. Myös uusia huonekaluja ja valaisimia oli hankinnassa, mikä tarkoitti sitä, että pintamateriaalien tyyli ja sävyt vaikuttaisi myös niihin.

Talo oli useassa kerroksessa ja keskimmäisen kerroksen huonekorkeus oli suuri. Katto oli tummaa puuta, samoin kuin lattia. Huomasinkin pian lattian olevan upeaa, ajatonta ja näyttävää Merbau-parkettia. Merbau antaa paljon vapauksia eri tyylien luomiselle, mutta voimakkaana värinä – joka vielä ajan saatossa muuttuu – rajoittaa seinien värivalintoja eikä tee siitä aivan helppoa.

Vaaleat seinät ja merbaulattia ovat klassinen yhdistelmä, mutta koska valkoisia maalisävyjä on tuhansia ja minun piti ottaa huomioon myös ovi- ja ikkunalistojen valkoinen sävy, niin päädyin sävyyn, jossa valkoista on murrettu keltaisella ja vain vähän mustalla. Vertailuna siis, että ns. maalarinvalkoinen (esim. Tikkurilan Höyry) sisältää paljon mustaa, mikä ajan myötä harmaannuttaa seinää ja tekee siitä ”likaisen”.

Valitsemani valkoisen sävy toimii kuitenkin sekä listojen että lattian kanssa eikä muutu harmaaksi.

Yläkerrosten huoneisiin haluttiin myös vaaleat seinät, joten päädyin ehdottamaan graafisia tapetteja, joissa pohjavalkoisen sävy sopi lattian kanssa. Ennen ostopäätöstä testasimme tapetit myös paikan päällä asiakkaan kanssa.

Ja koska minulla on tapana haastaa ja rohkaista asiakkaita valinnoissaan, niin aikuisten makuuhuoneeseen ehdotin värikästä, mutta erittäin tyylikästä tapettia, joka sopi lattian kanssa täydellisesti. Tapettiin ei olisi missään nimessä käynyt vaaleat seinät ympärille, joten valitsin muille seinille tummansinisen maalin. Näin makuuhuoneesta tuli pesämäinen ja viihtyisä tila, jonka täydentää ikkunasta näkyvä metsärinne.

Makuuhuoneen pintamateriaalit

 

 

 

 

 

 

Asiakkaan antama palaute pintamateriaalisuunnitelmasta:

”Ostimme 2000-luvun alussa rakennetun hyväkuntoisen yhdellä perheellä olleen omakotitalon, mutta jonka seinäpinnat kaipasivat ehdottomasti päivitystä ja raikastusta. Mia suunnitteli maalisävyt sekä tapettien valinnat, jotta talon värimaailma päivittyisi nykyaikaan sopien silti talon tunnelmaan. Mialta saatiin myös vinkkejä huonekalujen ja muun sisustuksen väreihin. Talon tunnelma on nyt aivan ihana. Etenkin makuuhuone on upea, suosikkihuoneeni kaikista! Itse en olisi uskaltanut valita kyseisiä, mutta lopputulos yllätti täysin. Seinien sininen sävy sulautuu täydellisesti persoonallisen ja runsaan tapetin kanssa, jota useat vieraatkin ovat ihastelleet. Mialta työ sujui kuin luonnostaan, jo ensinäkemältä hänellä alkoi muodostua selkeä visio, mihin suuntaan lähdetään asioita suunnittelemaan.”

Kiitos asiakkaalle palautteesta ja että sain julkaista sen kuvien kera.

 

Jos sinullakin on mielessä nykyisen tai uuden kodin värimaailma, etkä tiedä mitä valita, niin luulenpa, että kotisi tarvitsee minua!

-Mia